RCAMF bijeenkomst maandag 22 juli 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op maandag 22-7-2024 liep gewoon volgens het wel bekende recept. Een groot deel van de dag was ik op pad geweest en daarom had ik in de loods nog niets klaar gezet. Het  werd dus even aanpoten. Jaap – PD5ISW was al begonnen met alles klaar te zetten en ik kon daarin meehelpen.

In de loods stond óók een auto waarvan de motor moest worden vervangen, waardoor een behoorlijk deel van de ruimte al in gebruik was. Omdat het wederom een schitterende avond was, hebben we er meteen voor gekozen om weer op het terras  te gaan zitten. Snel de kabelhaspels op hun kant en ziedaar we waren weer klaar voor de bijeenkomst. Dit keer bleef het gelukkig droog.

Eigenlijk waren we wel benieuwd wat voor opkomst er zou zijn daar het nu vakantie tijd was. Maar…., wat bleek, het maakte niets uit. Al snel werd het weer gezellig druk en moesten we de kring steeds groter maken, waardoor we elkaar goed konden zien.

Ondertussen ook MS Teams aangezet waar Adriaan – PA1LIO aanwezig was. Hij liet ons weten dat hij aankomende week weer terug is in Nederland en dus ook weer gewoon bij de avond aanwezig zal zijn. Het zal fijn zijn om elkaar, nu zonder MS Teams, weer te spreken.

Wim – PA3EJE was, na korte afwezigheid, er ook weer bij. Zoals beloofd had hij een 3D printer meegenomen.

         

Die kunnen we goed gebruiken voor de aankomende projecten. Dank hiervoor Wim. We kunnen nu zo langzamerhand, voor het produceren van de onderdelen, aan de slag gaan met de 3D printers. We beginnen met de afzuiger van de soldeerdampen voor bij het solderen. Op de foto kunt u zien wat Wim geproduceerd heeft.

         

Rond 19:30 uur konden we met de avond beginnen en kwamen er eerst weer wat mededelingen voorbij. Voor de organisatie van de velddag in september had Edwin – PA1EDL een lijst neergelegd voor de mensen die zich aan willen melden. Dus wil je ook mee doen zet je naam op de lijst en kom er bij!!

Rient – PA3GXP had wat binnen gekregen van het Cryptomuseum uit Eindhoven. Het was het  bouwpakket van de Enigma die hij, bij ons bezoek aan de Ham Radio in Friedrichshafen, daar had besteld.

                   

Hij kon nu mooi het papierwerk wat erbij zat laten zien. Daar er nog een paar gegadigden waren, was er veel belangstelling voor het geheel.

Van Reinier – PA3AAA kwam een vraag voorbij naar het reilen en zeilen van het QO-100  gebeuren. Luc – PE1LGX en Ronald – PC3Y konden de vragen hierover beantwoorden. Jacques – PD0JJG wilde er ook nog wel het één en ander van weten. We zullen daar binnenkort op terugkomen. Daar een aantal heren hierin actief zijn is dat wel te regelen. Bij het zien van het geheel, waarmee dit gedaan kan worden, zal dus zichtbaar worden wat ervoor nodig is om op deze manier onze Radio Hobby te bedrijven.

Roel – PB0ACU had ook weer het één en ander meegenomen wat van eigenaar kon wisselen. Ook waren er nog een paar heren die een PC aan het bijwerken waren en zo liep de avond weer mooi door.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep dan bent u op maandag 29-7-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de  Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *