RCAMF bijeenkomst maandag 29 juli 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op maandag 29-7-2024 was wederom wat moois. Daar ik de hele dag in de loods aanwezig was geweest kon het één en ander al van tevoren gedaan worden. ‘s Middags nog eens naar de temperatuur gekeken en toen na overleg maar besloten dat we gebruik gingen maken van het warmte protocol. Dat betekende dat er in onze speciale koelbox een partij waterijsjes werden gehaald.

Ook had ik de monitor bij de ingang van de roldeur geplaats. Daar er geen regen was voorspeld hadden we besproken de bijeenkomst in de open lucht te laten plaats vinden.

Dus de stoelen naar buiten en gelijk een grote kring gemaakt, de twee kabelhaspels op hun kant, en zie daar, er ontstond wéér een heus terras op de parkeerplaats waar we mooi met z’n allen konden genieten van de buitenlucht!!

Vooraf de software update van de presentatie PC gedaan. Na een worsteling met de camera konden we MS Teams ook weer gebruiken waar twee gebruikers aanwezig waren.

Jan – PD0HGQ was wat eerder gekomen daar voor Gert – PA2LO op de draaibank nog wat pas gemaakt moest worden (0,5mm). Gert had een Hex-Beam van het type BuddiHex gekocht. Daar was een verloopstuk voor nodig, zodat dit nu ook op zijn Europese mast past. Je hoeft dus geen dure Amerikaanse mast daarvoor aan te schaffen.

Het was al rond 19:30 uur en daarom ging ik eerst even de kring rond met de koelbox waar de ijskoude versnaperingen inzaten. Toen een ieder was voorzien van een lekker waterijsje kwam er een mooie stilte waardoor we gelijk met de avond van start konden gaan.

                   

Het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat, want deze week was ook zo weer om. Henk – PA0JMD en ik hadden de afgelopen week nog wat aan de 3D printers gesleuteld, maar helaas leverde dat nog niet het voor ons gewenste resultaat op. Daar gaan we dus deze week nog mee verder.

Ondertussen had Henk al wel een soldeerdamp afzuiger geprint waardoor er een mooi voorbeeld op de tafel stond. Iedereen kon bekijken hoe de afzuiger in elkaar zat en wat er voor nodig was om daar een mooi stuk gereedschap van te maken.

Edwin – PA1EDL meldde dat er een flink aantal mensen zich hebben aangemeld voor onze velddagen in september. Dus wilt u ook mee doen, laat het Edwin weten want de voorbereidingen zijn al in volle gang.

In september staat ook de bekende RCAMF BBQ weer op het programma, ook daar zijn reeds de voorbereidingen voor getroffen. Dus wilt u ook komen snavelen meldt je dan aan bij Jaap – PD5ISW, want het zal weer om te smullen zijn.

Rient – PA3GXP had zijn Enigma bouwpakket afgemaakt en meegenomen.

                  

Hij had nu ook een bijpassende houten koffer gemaakt. Iedereen was Rient’s werk aan het bewonderen.

                   

Nu al deze zaken de revue waren gepasseerd was het nog lang gezellig en was het toch ineens weer 23:00 uur. Dus alles snel weer opruimen en naar huis. Aankomende maandag zal er weer een nieuwe RCAMF bijeenkomst zijn!!

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 5-8-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *