RCAMF bijeenkomst op maandag 5-8-2024

De bijeenkomst van afgelopen maandag 5-8-2024 van de RCAMF Groep liep, zo als zo vaak, weer lekker.

‘s Middags na de lunch was Henk – PA0JMD weer in de loods om verder te werken aan de 3D printers. Om het kalibreren van de Ender 3D printer te vergemakkelijken was er een sensor op de 3D printer gemonteerd. Henk had voor deze sensor thuis een nieuwe beugel geprint. Samen hadden we deze beugel gemonteerd, waarna bleek dat de printer nog steeds zijn werk niet deed. Dus het spulletje loshalen en kijken wat er aan de hand was en kijk, de meetstift was verbogen. Gelukkig was er een reserve meetstift aanwezig. Na het vervangen van de meetstift werd de sensor weer gemonteerd en dit bleek een hele grote stap voorwaarts te zijn.

                   

Nu kon de 3D printer met deze sensor de afstand tussen het printerbed en de printkop goed meten en vastleggen waardoor de maatvoering overal gelijk was. Hierna hadden we weer een test gedaan maar dat leverde nog niet helemaal het gewenste resultaat op.  We moeten nog even verder kijken wat er moet gebeuren. Wordt dus vervolgd. Je bent zo wel van de straat natuurlijk.

Daar we in de loods met een verhuizing èn een interne verhuizing bezig waren kwam dit goed uit, want aan het einde van de middag was er al het één en ander klaargezet voor de RCAMF avond. Rond 18:20 uur kwamen Adriaan – PA1LIO en Jaap – PD5ISW samen aan. Daar Adriaan al een tijdje in Zuid-Duitsland had vertoefd konden we mooi even bijpraten.

Even rond 18:30 uur kwam Edwin – PA1EDL ook binnen die meteen nog even aan een verlengkabel voor het aggregaat ging werken.

Het was deze avond wederom warm, dus hadden we er wéér voor gekozen om de bijeenkomst in de buitenlucht te laten plaatsvinden. Zo’n gelegenheid laten we niet voorbij gaan.

Het werd drukker en drukker, waardoor het terras steeds voller liep.

                   

Ook MS Teams stond open waar Rick – PA11631 en Jan – PD3JSP zich meldden. Jan was erbij vanuit zijn vakantiebestemming in de Ardennen.

Om 19:30 uur werd deze avond officieel gestart, wéér met een lekker waterijsje.

Iets later kwam Jos – PA1JEP er ook nog bij. Hij had even moeten zoeken naar waar het precies was. Door te luisteren naar de Ronde van Amersfoort op de zondagavond, die verzorgd werd door Evert – PA3AYQ, had ook Jos de weg gevonden naar de RCAMF bijeenkomst.

Tijdens de mededelingen kwam er ook nog een brief van Stedin voorbij die bij een zendamateur een SLIMME KWh meter wilde monteren vanwege de installatie van zijn zonnepanelen. Dit is nog steeds niet verplicht en je mag deze meter nog steeds weigeren, want deze KWh meter is NIET SLIM VOOR JE PORTEMONNEE!!

We hebben ook nog wat ideeën besproken over de opstelling van een HF, VHF, UHF en SHF werkplek bij ons in de loods. Hierna ging ieder zijns weegs. Simon – PA0SLW had nog even zijn oude Condor meegenomen.

                   

Anderen waren nog even met een meetopstelling bezig. Het was nog lang gezellig, maar rond 23:00 keerden we allen weer huiswaarts.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep dan bent u op maandag 12-8 -2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *