RCAMF bijeenkomst op maandag 12-8-2024

Bij de bijeenkomst van de RCAMF Groep op maandag 12-8-2024 was het een extreme avond. De KNMI had aangegeven dat het zeer warm zou worden. Nou, dat klopte ook!!

‘s Middags was Henk – PA0JMD er weer om samen aan de 3D printer te werken. We kwamen daardoor weer wat stappen verder. Zie de bijpassende foto’s van het kalibreren van de 3D printer. We konden mooi de afwijking vastleggen en dit ingeven in de 3D printer, zodat het gecorrigeerd zal worden bij het printen van de aankomende projecten.

                   

                   

Maar we zijn er nog niet, want tijdens het testen kwamen er toch nog een paar onnauwkeurigheden tevoorschijn, waar we dus nog verder naar moeten kijken. We zijn wel op de goede weg!!

Rond 18:15 uur waren Jaap – PD5ISW en Adriaan – PA1LIO er al. Vijf minuten later kwam ik binnen, er moest nog snel even wat kouds gehaald want om 18:20 uur was het nog 35,5 graden onder de auto.

         

Rond 18:30 kwam ook Edwin – PA1EDL binnen. Hij had wat lekkers mee genomen daar hij weer een jaartje ouder was geworden. Het meubilair stond buiten klaar en zo konden we van te voren eerst nog even met elkaar praten want de bezoekers zullen er weer snel bij zijn.

Het voordeel van buiten zitten was dat we geen last meer hadden van de zon. Wat fijn was dat er een beetje wind tussen de gebouwen door kwam dat ons gelukkig wat verkoeling gaf.

MS Teams stond ook weer aan waar Rick – PA11631 uit Wezep aanwezig was. Maar…. na 10min liet het internet ons in de steek. Misschien door de warmte bevangen, we gaan het aankomende week zien.

Rond 19:30 uur kwam de ondertussen bekende styroporbox met inhoud naar buiten en kon een ieder daar een waterijsje uit nemen om daar lekker van te genieten. Hierna volgden er een aantal mededelingen.

Henk was thuis druk in de weer geweest om voor Reinier – PA3AAA een kop voor zijn QO-100 te printen waar Jan – PD0HGQ later op de draaibank nog een mooie aluminium plaat voor maakte.

                   

Reinier kwam zelf ook nog met een projectje voor de 868MHz LoRa band, dit is een ISM band om met kleine vermogens vergunningsvrij wat te experimenteren. Hij stelt hiervoor een aantal modules beschikbaar voor de RCAMF Groep.

Je kunt communiceren met bijvoorbeeld een Meshtastic decentraal communicatienetwerk. Dit was onder andere bij een lezing van Meet Je Stad, alleen bereikte dit bericht mij pas op zaterdag en stond er al wat anders op de planning.

Er zal ook nog een beurs zijn van 24 tot 27 september in de Jaarbeurs. Deze heet de World of Industry, Technology & Science waarbij er modules uitgedeeld worden om de omgeving te monitoren voor Fijnstof, Geluid en Stank. Kortom, heb je interesse kijk dan even op internet naar de site www.wots.nl .

Roel – PB0ACU was ook druk geweest met zijn 3D printer en had heel toepasselijk een ventilator behuizing geprint waar hij een ventilator in heeft gezet.

Jan heeft er later nog een paar gaten in gemaakt voor de bekabeling.

Afgelopen week kregen we ook nog een bericht van Luc – PE1LGX en Henk – PA0JMD binnen over de metingen van vermogen en harmonischen aan de Kenwood TM-742E. Dit willen we jullie niet onthouden. Zie onderstaande link:

Kenwood TM-742E Meten van vermogen en harmonischen

Zelf kwam ik bij een klant ook nog een aantal Motorola CP140 op het spoor. Deze worden uitgewisseld en wat blijkt, het zijn 70cm setjes die ook nog eens in CTCSS uitgevoerd kunnen worden en dus goed te gebruiken zijn voor onze  PI2AMF repeater.

Op deze manier zijn ze perfect bruikbaar voor onze Radio Hobby en kunnen ze mooi een tweede leven krijgen in plaats van ze te recyclen en te vernietigen.

         

Hierna was het weer tijd om met elkaar van gedachten te wisselen. Er waren weer veel mensen.

                   

Het is weliswaar Vakantietijd maar wat het aantal mensen betreft zou je het niet zeggen. Bij de RCAMF gaan we gewoon door, ook in de vakantie tijd!

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep dan bent u op maandag 19-8 -2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *