RCAMF bijeenkomst op maandag 19-8-2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op maandag 19-8-2024 was er één die nog steeds vol in de vakantietijd was. Maar dat maakte voor de RCAMF Groep niets uit, het blijft gewoon een enorme drukte van jewelste.

Maandagmorgen was ik al op tijd aanwezig in de loods, want er zou materiaal voor een klus aangeleverd worden. Het ging om het ombouwen van een Italiaanse driewieler PIAGGIO waar, in de laadruimte, een complete in stijl Italiaanse koffiemachine was geïnstalleerd.

Daar het een mobiele installatie was die ongeveer 5KW nodig heeft kwam dit voor een deel uit een loodaccu. Maar…. daar er ook nog een gasfles in aanwezig was, werd het totaal best wel een hele uitdaging. We hebben ons twee dagen ermee vermaakt. De oude spullen hadden we eruit gehaald en gekeken hoe de nieuwe zaken erin gebouwd moesten worden. De nieuwe accu was een moderne versie van 52V-100Ah met een Victron lader – omvormer en vandaag (op dinsdag dus) was alles klaar.

         

         

Maar nu terug naar de maandagavond. Jaap – PD5ISW en Adriaan – PA1LIO waren om 18:15 uur ook al aanwezig. Daar ik de hele dag in de loods was had ik in de tussentijd alles al klaar gezet. Onder het genot van een beker warme chocola, hebben wij even over verschillende zaken kunnen praten.

De PC voorzien van de laatste software update en daarna MS Teams open gezet waar Rick – PA11631 uit Wezep zich ook al vroeg aanmeldde. Het liep weer snel vol met bezoekers voor deze avond.

Jan – PD0HGQ had een aantal spullen meegenomen die naar een nieuw baasje op zoek waren. Hij had deze op de tafel gelegd zodat die, na de mededelingen, bekeken konden worden om daarna van eigenaar te veranderen.

Het werd al snel 19:30 uur en konden we starten met een aantal mededelingen. Daar de RCAMF BBQ op vrijdag 13-9-2024 gaat plaats vinden, maakte Jaap bekend dat deze € 5,00 PP gaat kosten waarna een aantal bezoekers graag direct wilden betalen!!

Daar Edwin – PA1EDL op vakantie was in Zoutelande zullen er in de volgende bijeenkomst nog wat zaken over onze Velddag, die er op 7 en 8 september ook aan zit te komen, medegedeeld worden.

Casper – PA1CJ heeft de Motorola CM140 mobilofoon geprogrammeerd en getest. Er kunnen 8 kanalen in geprogrammeerd worden met een uitgangsvermogen van 25 Watt. De 70cm set is perfect bruikbaar in de amateurband. Daar er ook CTCSS inzit is dit uitstekend bruikbaar voor gebruikers op de repeaters.

Daar het natuurlijk een mooi project zou zijn, ga ik kijken of er nog een aantal extra te regelen zijn, zodat deze mobilofoons op deze manier nog een tweede leven kunnen krijgen en niet vernietigd hoeven te worden. Wordt vervolgd.

Reinier – PA3AAA had de satellietkop voor zijn QO-100 bij zich wat een mooi plaatje opleverde.

Nu ik dit op dinsdagavond aan het schrijven ben had Henk – PA0JMD vandaag twee van de drie 3D printers perfect aan het werk gekregen.

                   

Dat was een mooi resultaat, want de behuizing van de satellietkop was ook op een 3D printer gemaakt en zo zie je maar, wéér een mooie toepassing voor een 3D printer.

Er zijn ook wat ontwikkelingen omtrent het 868MHz LoRa verhaal. Reinier heeft een aantal zaken bij elkaar gezocht om hier wat mee te gaan experimenteren. Dat kwam mooi uit, want GerJan – PA1GF gaf aan dat hij wel een lezing hierover wilde geven over het Meshtastic decentrale communicatienetwerk. En ziedaar,  alles valt weer mooi op z’n plaats en we gaan kijken op welke datum we deze lezing kunnen inplannen.

Na dit alles was het mooi geweest en konden de bezoekers op de tafel gaan kijken wat ze eventueel konden gebruiken.

                   

                   

Ook werd er nog lang met elkaar van gedachten gewisseld.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 26-8-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *