RCAMF bijeenkomst op maandag 26-8-2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 26-8-2024 was nog steeds voor een deel in de vakantietijd, maar daar was bij ons niets van te merken. We waren er rond 18:30 uur al klaar voor en zo konden Adriaan – PA1LIO, Jaap – PD5ISW en ik nog mooi even wat drinken en dingen bespreken.

Het werd ineens een toeloop van bezoekers en zo kwam er elke keer weer een aantal voorbij.

                   

Ook wat oude bekenden wisten ons te vinden, wat een mooie verrassing was.

Zoals altijd stond onze PC met MS Teams aan, ook waren er een aantal berichten naar ons emailadres presentatie@rcamf.nl gestuurd.

Iedereen had een stoel gevonden en zo konden we om 19:30 uur starten met wat mededelingen. De eerste was een verdrietige mededeling: Gerton – PD0G had aan mij meegedeeld dat Dick – PA3CSC een agressieve ziekte gediagnosticeerd had gekregen.  Dick gaat snel achteruit. Gerton houdt hierover contact met ons. Zelf ken ik Dick maar al te goed, vele jaren heeft hij bij mij de post gebracht en spraken we elkaar zo af en toe.

De volgende mededeling was van Edwin – PA1EDL. Hij heeft het adres gedeeld waar we als RCAMF Groep onze eerste off-grid Velddag gaan houden. Dat is op 7 en 8 september bij: De Singels, De Fliert 26, 3791PW in Achterveld.

De voorbereidingen gaan aanstaande zaterdag al van start met het klaarzetten van een aantal spullen, waardoor het op 7 en 8 september een soepel lopend traject zou moeten worden.

Jacques – PD0JJG is vandaag, dit typ ik dus dinsdagavond 27 augustus, 70 jaar geworden. Afgelopen maandagavond had hij een flink aantal bitterballen geregeld waar we later op de avond lekker van konden smikkelen.

Everdien – PD2EVE had op de tafel een aantal kunststof opbergkastjes gelegd die een nieuw baasje zochten. Later op de avond was ook dit weer geregeld.

         

GerJan – PA1GF maakte kenbaar om op 9 september een lezing voor ons te verzorgen over het Meshtastic decentraal communicatienetwerk. Zie ook nog even het onderstaande bericht over WoTS in de Jaarbeurs in Utrecht wat met de lezing van Gerjan te maken heeft.

 

Stap in de bruisende wereld van technologie en innovatie. De Jaarbeurs in Utrecht staat van 24 tot en met 27 september in het teken van de World of Industry, Technology & Science. De vakbeurs die bruist van energie en waar je vol inspiratie de nieuwste ontwikkelingen live op de beursvloer ervaart.

Ontdek hoe jouw vakgebied zich ontwikkelt. Ontmoet vakgenoten en specialisten die jouw enthousiasme delen. Ervaar de synergie van de WoTS en dompel je onder in het uitgebreide seminarprogramma.

Het diverse aanbod van seminars, lezingen en workshops volg je direct tussen de stands op de beursvloer. Dankzij slimme halfopen seminarzalen en koptelefoons luister jij gefocust naar de presentaties. Knipper met je ogen en je staat weer tussen de bedrijvigheid en je collega’s.

Op de WoTS leeft de technologie en werken we samen aan de wereld van morgen.

Meld je gratis aan. Doe mee en ervaar het zelf.

Met vriendelijke groet,

Projectteam WoTS

 

Eerst nog even met Reinier – PA3AAA overleggen om het één en ander af te stemmen, want Reinier heeft nog 10 sets LoRa spullen om mee te spelen.

Ook zijn er nog een aantal antennes beschikbaar, zodat er ook kan worden getest in de 868MHz band. Dit is een ISM bandsegment waarbij je met weinig vermogen mag zenden zonder dat daar een vergunning voor nodig is.

Henk – PA0JMD had voor mij ook nog wat gemaakt. Vorige week is er door mij gewerkt aan een mobiele koffiebar waar nog een kastje aan ontbrak.

                   

         

Henk had het kastje ontworpen en gemaakt met zijn 3D printer, waarmee weer een mooi stukje huisvlijt werd afgeleverd.

Zelf kwam ik met de vraag of er onder de bezoekers iemand anders ook eens een stukje zou willen schrijven wat er bij de RCAMF Groep op de maandagavonden gebeurt. Er waren een paar slimmeriken die doormiddel van AI in een mum van tijd een stuk tekst hadden gefabriceerd.

Dat was natuurlijk niet mijn bedoeling daar ik al een flink aantal jaar na de maandagavonden steeds weer wat leesbaars afleverde. Dus wil je ook een keer wat schrijven over de bevinding op de maandagavond, praat met Jaap!!

Na dit alles werden er nog wat technische uitdagingen opgelost en konden er met een aantal bezoekers nog lang onder elkaar van gedachten worden gewisseld.

                   

                   

                   

Daarna gingen we allen weer huiswaarts want het was al snel toch weer laat geworden.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep dan bent u op maandag 2-9-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *