RCAMF bijeenkomst op maandag 2-9-2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op maandagavond 2-9-2024 is weer voorbij. De vakantie zit er, voor de meesten van ons, weer op en gaan we allemaal weer door in de stijl zoals we altijd gedaan hebben.

Deze maandag was ik al vroeg in de loods om aan het één en ander te werken. Als plaagstootje plaatste ik al om 09:45 uur een plaatje op de RCAMF app dat de ruimte klaar was voor onze bijeenkomst.

Daar de temperatuur boven de 30 graden was hadden we besloten weer het Tropen protocol van toepassing te laten zijn. Zo was er dus een lekkere verkoelende versnapering aanwezig, waardoor we onze hoofden koel konden houden.

         

‘s Middags gaf de KNMI nog voor een aantal provincies code oranje af en was er één iemand die zich daarvoor passend had aangekleed.

       

Achteraf bleek dat niet nodig te zijn, want het was een bijeenkomst met mooi weer.

Het terras was dus al vroeg in de middag klaar en rond 18:15 uur was Jaap – PD5ISW ook weer van de partij. Adriaan – PA1LIO liet deze keer verzuim gaan. Hij had de hele dag in de tuin gewerkt en was daardoor gesloopt. Hij verkoos ervoor om thuis te blijven en zijn rug een beetje rust te gunnen.

Even later kwamen de eerste bezoekers al snel binnen. MS Teams stond ook weer open en daar meldden zich 4 bezoekers die op deze wijze bij de avond wilden zijn.

De ijsjes werden kort voor 19:30 uur uitgedeeld en zo was het mooi rustig en konden we van start gaan met wat mededelingen:

Onze eerste velddag kwam natuurlijk uitgebreid aan de orde en zijn er onder elkaar wat afspraken gemaakt. Casper – PA1CJ was al even polshoogte gaan nemen en zo nam hij waar dat er een schrikdraad-installatie was. Ook had hij gezien dat er een zonnepaneel installatie aanwezig was.

Het wordt dus een mooi experiment om te kijken hoe we hier mee om moeten gaan. Van dat alles wist Edwin – PA1EDL dit natuurlijk al en hij wist ook hoe het één en ander uitgezet kon worden. Dus wordt dit een leerzaam experiment.

Er waren wat vragen binnen gekomen over FT4 en FT8 en hoe dit werkt. Ook dat kan dus mooi uitgelegd en uitgeprobeerd worden. Al doende leert men.

Er kwamen ook nog vragen hoe er gewerkt wordt met een contest en ook dit kunnen we mooi oppakken en verduidelijken. Dus is het heel leerzaam hoe we met alle facetten van onze radiohobby kunnen omgaan.

Dit is natuurlijk ook de kans om een antenne uit te proberen en bij een ander te kijken wat er zoal mogelijk is. Dat is niet te weinig, dus kom ook kijken om ideeën op te doen.

Een antenne die je thuis nooit kunt maken is op deze locatie natuurlijk wel mogelijk.

De eerst voorbereidingen zijn al in gang gezet. Aanstaande zaterdag en zondag, 7 en 8 september, zal onze eerste velddag van de RCAMF Groep, die op bezoek is in Achterveld, een feit zijn. Hieronder nog even het kaartje en het adres.

                   

Gerjan – PA1GF had nog een tasje met wat korte kabeltjes neergelegd, van USB naar Mini HDMI. Een aantal kabeltjes wisselden dan ook gelijk van eigenaar.

Aanstaande maandagavond zal Gerjan een lezing verzorgen over: Meshtastic decentraal communicatienetwerk. Dus kom op tijd, want het gaat weer wat moois worden.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep dan bent u op maandag 9-9-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *