RCAMF bijeenkomst op maandag 7-10-2024

Het was op maandag 7-10-2024 weer een gezellige bijeenkomst van de RCAMF Groep. Afgelopen week hadden we in de loods weer het één en ander naar voren verplaatst en met de heftruck in de stellingen gezet. Tevens meteen daarna aan het opruimen geweest zodat dit alles ons nog meer mogelijkheden zal geven. Wat de vorderingen van het opruimen betreft gaat het de goede kant op.

Bij het verplaatsen van de spullen was er een filament houder van de 3D printer stuk gegaan. Henk – PA0JMD had dit opgelost door er een mooie nieuwe versterkte houder  voor te maken en had daarna deze ook weer aan de 3D printer gemonteerd.

Maandagmorgen kon ik mooi het één en ander uitzoeken zodat er voor de avond weer wat spullen op de tafel kon worden gezet voor een nieuwe eigenaar.

Jan – PA3JDB kwam ook nog even langs om een paar kleine klusjes te doen en daarna konden we in de ruimte alles voor de avond al klaarzetten wat zo gepiept was. We waren weer klaar voor de volgende bijeenkomst.

Jaap – PD5ISW was er weer op de afgesproken tijd en niet veel later kwamen de eerste bezoekers ook al binnen. Edwin – PA1EDL kon nog even aan het aggregaat schroeven waarna het al weer snel 19:30 uur was om met de avond te beginnen.

Eerst nog wat mededelingen en daarna, tijdens de rondvraag, gaf Casper – PA1CJ aan dat hij voor de aankomende week een presentatie had gemaakt over de door hem verkregen Amerikaanse zendmachtiging.

Daar Casper met enige regelmaat naar Thailand afreist en de RDI daar geen overeenkomst mee heeft laat het zich aanzien dat hij nu met deze machtiging ook een Thaise machtiging kan aanvragen om aldaar gebruik te kunnen gaan maken van zijn Radio Hobby.

Evert – PA3AYQ , ja, dat is degene die op zondagavond De Ronde van Amersfoort doet, was er ook en had wat mee genomen. Het was een patch antenne van de firma H&S in de 70cm band.

Dat is een richtantenne die geschikt is voor 430-437 MHz en bedoeld is voor ISM toepassing op 433 MHz. Daarna was er nog van gedachten gewisseld omtrent de werking daarvan.

                   

                   

                   

         

Hierna waren de spullen op de tafel aan de beurt.

                   

Er waren wat koffers met toegevoegde waarde zoals laptops, portofoons en andere bruikbare spullen waarvan de opbrengst voor de kas van Jaap was.

Daarna gingen Edwin en Ron – PA3DAM, samen met de cursisten van de punten en strepen, naar boven om zich hierin verder te bekwamen.

Beneden werden er nog wat coax kabels voorzien van connectoren en werd de overige tijd met een onderling QSO gevuld.

                   

                   

         

Rond 22:15 uur was het mooi geweest en ging een ieder huiswaarts .

LET OP: aanstaande maandag 14-10-2024 is er dus een lezing door Casper – PA1CJ over het verkrijgen van zijn US Radio Licence KO6GEC en zal er na afloop nog genoeg tijd over zijn voor het beantwoorden van vragen hierover.

De strepen en punten cursus, zoals besproken wanneer er een lezing zou zijn, zou dan komen te vervallen.

Nog even voor de duidelijkheid, wees op tijd om dit niet te missen.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep dan bent u op maandagavond 14-10-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *