RCAMF bijeenkomst op maandag 14-10-2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op14-10-2024 was weer erg gezellig. Een nieuwe week was weer aangebroken. De weken lijken wel voorbij te vliegen, nog even en we hebben het einde van 2024 bereikt.

Nu eerst nog even naar afgelopen week kijken. Er was weer, samen met Jan – PD0HGQ, een hoop spullen verhuist waardoor deze een nieuwe plaats hadden gekregen. Een deel van het materiaal hadden we gelijk wat uitgezocht om te kijken waar we eventueel afscheid van konden nemen om het een verdiende tweede kans te geven.

                   

Luc – PE1LGX was afgelopen week ook nog even in de loods en kwam met het advies om de 3D printers een jasje te gegeven, daar stof en vochtigheid geen goed doet aan het printwerk. En kijk, meteen maar even de koe bij de horens gevat.

         

Maandag in de loods kon ik in de loop van de middag het één en ander alvast klaar zetten voor de avond. Dat kwam goed uit want afgelopen week was er een upgrade gedaan naar WD11 waarbij er wat instellingen en data verloren was gegaan. Rick – PA11631 heeft dit vroeg in de avond hersteld zodat de lezing van Casper – PA1CJ wel door kon gaan.

Edwin – PA1EDL had ook niet stil gezeten en had het één en ander gemaakt waarbij nog wat coaxbekabeling nodig was.

Dus heeft hij dit vanavond nog mooi even afgemaakt.

Zo was het al weer 19:30 uur en konden we van start gaan. De ruimte was weer gemaakt in de opstelling voor een lezing. Het geheel was nu voorzien van een geluidsinstallatie met microfoon waardoor iedereen het goed kon horen.

                   

Na wat mededelingen kwam er ook nog een melding die van toepassing was op ons Weller soldeerboutproject. Blijkbaar moet er een IC worden vervangen. Deze zijn besteld en als ze binnen zijn gaan we dat regelen.

Hierna kon Casper – PA1CJ met zijn lezing beginnen over hoe hij  zijn Amerikaanse roepletters ( KO6GEC ) US HAM Radio licence heeft verworven. Zie de link. Dit was nodig om ook in Thailand een machtiging te kunnen aanvragen.

                   

                   

Daar de RDI, die onze machtiging verstrekt, geen overeenkomst heeft met Thailand kon Casper daar dus geen licentie aanvragen. Hij wil in Thailand wel graag gebruik maken van zijn radiohobby dus was het via deze weg misschien een oplossing. Dus nog even wachten en dan zal het resultaat wel bekend worden. Het bied misschien ook een oplossing voor andere mensen die ver reizen.

De strepen en punten cursus was komen te vervallen. Omdat er vandaag bij de lezing niet genoeg tijd beschikbaar zal zijn zal het dus aankomende maandag weer opgepakt worden.

Na de lezing werd er nog lang van gedachten gewisseld, eventueel onder het genot van een heerlijke snack.

Het was al snel 22:15 uur en werd het weer tijd om huiswaarts te gaan.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep dan bent u op maandag 21-10-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *