RCAMF bijeenkomst op maandag 21-10-2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 21-10-2024 ging zoals je het graag wilt, dus alles weer volgens beproefd recept.

Afgelopen maandag stond er voor mij nog niets op het programma, dus in de loods eerst maar de koffiemachine schoongemaakt en alles aangevuld. Het apparaat heeft natuurlijk op zijn tijd wat aandacht nodig opdat een ieder wat te drinken zou hebben.

Daarna verschillende spullen weer een nieuwe plaats gegeven. Meteen alles uitgezocht en bedacht of ik er nog wat mee wilde gaan doen of dat ik daar anders afscheid van zou moeten nemen.

Daar ik voor de avond nog niets had bedacht had ik wat bij elkaar gezocht waarmee ik zelf nog het één en ander wilde gaan doen. Afgelopen week waren daarover bij mij nog een paar ideeën te binnen geschoten.

Met als gevolg dat ik op de tafel de vooruitgang wel kon laten zien.

Er lag al tijden een prototype van een bijzondere antenneinstallatie op de plank waar ik nog wat mee wilde doen maar het complete plaatje was nog niet duidelijk voor mij.

Wat nog ontbrak was de buitenbehuizing. Daar de buurman wat met zwembaden deed kwam de oplossing uit een hoek die ik niet had verwacht en na wat dingen gemeten te hebben was het probleem opgelost.

Er stond een precies passende kunststofbuis met afdekkap in zijn magazijn en je snapt het al, na wat gekeken en gesproken te hebben, was het gelijk geregeld.

Om deze antenne installatie op een mast te kunnen monteren was er nog een aanpassing nodig die ’s middags nog werd geregeld waardoor alles nu mooi paste en klaar was voor gebruik.

In de loop van de middag was door Rick nog even aan de presentatie computer gewerkt. We hebben nu alles weer op WD11 draaien zodat we daar voorlopig mee voort kunnen.

Ondertussen had ik de ruimte ook weer klaar gemaakt voor de bijeenkomst. Er kwamen een paar afmeldingen, volgende keer misschien er wel weer bij en beterschap voor de zieken.

Even na 18:15 uur kwamen Adriaan en Jaap binnen en konden we mooi even bijpraten, daar  Adriaan afgelopen zondag weer, uit Zuid-Duitsland, was terug gekomen. Niet veel later kwamen Edwin en Erik binnen en daarna liep het lekker door.

Rond 19:30 uur was de ruimte geheel gevuld en konden we mooi met de avond starten. Edwin, die samen met Gerard en Robin in Amersfoort aan de JOTA hun medewerking hadden verleend konden daar gelijk verslag van doen.

Daar de condities op 10mtr goed waren werkten ze zomaar met Argentinië en ook met wat Nederlanders die door hun werkgever op Curaçao en Suriname waren gestationeerd. Kortom, aan de condities had het niet gelegen want er waren mogelijkheden genoeg om er een mooi JOTA weekeind van te maken.

Daarna had Casper aangegeven dat de nieuwe IC met EDS-beveiliging, voor het Weller soldeerboutproject, waren binnen gekomen en dat deze aanstaande maandag gemonteerd zouden kunnen worden.

Casper zal daarvoor zijn microscoop meenemen zodat dit zonder problemen gedaan kan worden.

Daarna had ik nog wat uitleg gegeven over de spullen die op de tafel lagen en wat er mee gedaan kon worden.

Hierna gingen Edwin en de punten en strepen cursisten weer naar boven, ook om daar wat afspraken te maken. Er zal namelijk een mogelijkheid worden geboden om op de donderdag en vrijdag met MS Teams te gaan oefenen.

Beneden was er mooi de gelegenheid om in een onderling QSO met elkaar van gedachten te wisselen. Rob was weer mooi bezig om een aantal laptops in orde te maken.

Het was al snel weer 22:15 uur en konden we mooi op tijd weer huiswaarts keren.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 28-10-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *