RCAMF bijeenkomst maandag 15 juli 2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op maandag 15-7-2024 liep weer geheel volgens plan. In de ochtend was ik al vroeg bij de loods om wat te werken aan een nieuwe ontvangstinstallatie. Er moest daarvoor van aluminium wat pasgemaakt en omgezet worden. Omdat er bij ons aan gereedschap niets ontbreekt, kwam dit goed van pas.

Tussen de middag thuis gegeten en daarna weer terug naar de loods. Later in de middag nog even naar Plasticz in Hoevelaken geweest om voor de 3D printer Filament PLA in een paar kleuren op te halen.

        

Henk – PA0JMD was met deze leverancier gekomen die lekker dichtbij was. Gelijk maar even wezen kijken op internet en de bestelling geplaatst zodat we voorlopig vooruit kunnen met onze 3D printer.

Aan de 3D printer was de beugel waar de filament haspel opzit  defect.

Maarten (de Loodsbaas) had voor ons een nieuwe beugel gemaakt van aluminium en deze kon ik meteen op de printer monteren.

Omstreeks 15:00 uur kwam er een bericht van Wim – PA3EJE uit De Meern dat hij naar het ziekenhuis was gebracht maar gelukkig daarna toch weer naar huis kon. Hij meldde zich wel af voor de maandagavond. STERKTE Wim en we hopen je snel weer te zien.

Op de maandag was het omstreeks etenstijd steeds even snel naar huis en daarna weer snel terug naar de loods. Meestal is Jaap – PD5ISW ‘s avonds als eerste bij de loods maar daar ik tussen de middag al thuis had gegeten kon ik nu gewoon bij de loods blijven.

         

Voor de avond was alles dus al in kannen en kruiken en konden we in de buitenlucht met z’n tweetjes even bijpraten.

Al snel kwamen de eerste bezoekers erbij en werd het snel gezellig op ons terras. De kabelhaspels plat gelegd en zie daar, de tafels waren gelijk klaar voor gebruik. MS Teams stond ook open waar Rick – PA11631 aanwezig was. Later kwam Adriaan – PA1LIO uit Zuid-Duitsland er ook nog bij.

Het was 19:30 uur en zo konden we met de bijeenkomst in de open lucht van start gaan.

         

         

Na wat mededelingen werd er nog even van gedachten gewisseld over de lezing van vorige week van Meet je Stad en hoe nu verder. Er is zeker belangstellig om met de sensoren ook een project te gaan doen.

We gaan dit over de vakantie heen trekken en ondertussen nog met de heren van gedachten wisselen wat de beste oplossing is. Ook heeft Reinier – PA3AAA het idee geopperd om met LoRa te gaan spelen om onder andere geluid met Arduino boards te gaan vast leggen, waarop Luc – PE1LGX direct een Lora APP groep heeft aangemaakt. We komen hier later op terug.

En ja hoor, er kwamen steeds meer druppels naar beneden en daar we bijna allemaal buiten zaten hebben we ons maar naar binnen verplaatst.

Adriaan meldde nog dat hij zijn QO-100 systeem nu operationeel heeft in Zuid-Duitsland en graag wat verbindingen zou willen maken met Amersfoort. Daar Luc ook zijn QO-100 systemen operationeel heeft zijn we benieuwd of dat gaat lukken en hoop ik dat er aankomende week weer wat over QO-100 verteld kan worden. Later deze maand is Adriaan weer in NL. Misschien kunnen Adriaan en Luc dan samen er het één en ander over vertellen hoe het over een satelliet werkt, want eigenlijk is het met simpele middelen realiseerbaar.

Daarna was het nog heel lang gezellig en werd er in diverse samenstellingen nog lang van gedachten gewisseld en was het nu wel heel erg laat voor dat we weer huiswaarts keerden.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 22-7-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten, normaal gesproken, de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *