RCAMF bijeenkomst op maandag 16-9-2024

Voor de bijeenkomst van de RCAMF Groep op 16-9-2024 was ik al vroeg in de ochtend in de loods aanwezig. Er stonden nog wat kleine klusjes in de wacht en die kon ik mooi éérst even doen. Rond het middaguur kwam Jan – PA3JDB nog langs om even naar het één en ander te kijken. Om 15:00 uur kwam Reinier – PA3AAA binnen om zijn lezing van die avond over het Workshop LoRa Netwerk Hands-On project uit te proberen. Dus de monitor aan en zijn Laptop erop aangesloten en ziedaar het werkte zoals het de bedoeling was. Daarna de ruimte maar vast klaar gemaakt voor de bijeenkomst.

Jaap – PD5ISW was weer mooi op tijd zodat we beiden eerst een kop chocola konden nuttigen waarna ook Edwin – PA1EDL binnen kwam. Het liep eigenlijk gelijk door en zo werden er steeds meer stoelen in een kring gemaakt waarvan deels in de buitenlucht.

Rond 19:15 uur maar gezegd dat de Workshop binnen werd gehouden, dus nam een ieder zijn stoel mee en konden we mooi om 19:30 uur starten met de avond.

Rick – PA11631 had MS Teams aangezet en daar was Adriaan – PA1LIO, nu weer vanuit Zuid-Duitsland, ook aanwezig. Toch mooi dat we deze mogelijkheid hiervoor kunnen gebruiken.

Na de mededelingen waren er ook nog even wat dankwoorden vanwege de afgelopen vrijdag gehouden RCAMF BBQ waarbij de opkomst overweldigend was. Mooi om te zien dat een ieder ervan genoten had.

Henk – PA0JMD had ook niet stil gezeten en had voor onze 3D printers een perfecte filament houder gemaakt die voor een schitterende aanvoer zal gaan zorgen, waardoor ook dat klaar is voor gebruik.

                   

Daarna kon Reinier starten met zijn project Workshop LoRa Netwerk Hands-On. Daar hadden zich maar liefst 16 liefhebbers voor aangemeld.

                   

                   

Reinier had 10 sets ter beschikking gesteld aan de RCAMF Groep.

         

Deze sets kunnen voor dit experiment dan op uitleenbasis gebruikt worden. Er meldden zich een aantal gebruikers en zie daar, de setjes waren al snel weg.

Na een uitleg van Reinier van 45 minuten en het kopiëren van wat software kwam er nog de mededeling dat we graag over een aantal weken van de mensen respons verwachten hoe het één en ander zich heeft ontwikkeld.

Ook is er voor dit experiment een App-groep aangemaakt voor het LoRa RCAMF project en ziedaar, nu, op dinsdag, heeft de eerste zich al gemeld dat het hem gelukt was om een verbinding op te zetten met het LoRa netwerk.

Het is toch mooi dat het zo wordt omarmt en dat het ook gelijk wat resultaten heeft opgeleverd.

Er stond ook weer het één en ander op tafel wat weer van eigenaar wisselde. Dick – PE1KTM kwam ook nog met een aantal GPS-modules voorbij waar we vermoedelijk ook nog wat mee gaan doen, dus op voorhand vast een aantal modules aangeschaft.

Na dit alles waren er weer wat groepjes die onderling van gedachten zijn gaan wisselen en zo werd het toch weer snel 11:00 uur toen een ieder huiswaarts ging.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep dan bent u op maandag 23-9-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *