RCAMF bijeenkomst op maandag 23-9-2024

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 23-9-2024 was er één uit het boekje. De dagen, tussen het schrijven en de volgende bijeenkomst, vliegen voorbij. Het is zo weer maandag.

Afgelopen maandagochtend eerst een paar zaken buiten de deur afgemaakt. Rond het middaguur was ik weer bij de loods en na wat spullen te hebben opgeruimd heb ik gelijk weer voor de avond wat klaargezet. Ook wilde de presentatie computer achter op de monitor een update hebben voor de gebruikte software. Dat pakte Rick – PA11631 ‘s middags mooi op, waardoor dit gelukkig, voor de aanvang van de bijeenkomst van de RCAMF Groep, gedaan was.

’s Avonds waren Jaap – PD5ISW en ik al vroeg bij de loods. Daar het merendeel van de spullen al klaar stond hadden we daar een makkie aan. Ook Edwin – PA1EDL kwam, met zijn handen vol materiaal, vroeg binnen. Eerst nog even met elkaar wat van gedachten gewisseld en al snel kwamen er steeds meer bezoekers bij.

Rick had in de tussentijd MS Teams opengezet, waar Adriaan – PA1LIO en Martin – PD0GAN op deze manier bij de avond aanwezig waren en zo was het alweer snel 19:30 uur en werd het tijd om met de avond te beginnen.

Eerst een aantal mededelingen en daarna de vragen aan de bezoekers over de voortgang  van het LoRA project. Want de eersten hadden reeds contact gemaakt. Ook kwamen hierover van een aantal mensen wat vragen voorbij die later op de avond werden opgelost.

De afgelopen week was er ook het één en ander gebeurd op het telecom vlak. In het Midden-Oosten gingen spontaan een groot aantal pagers defect en de volgende dag een groot aantal portofoons.

Dit geeft maar weer eens aan hoe afhankelijk we tegenwoordig zijn.

Ook lukte het, een fabrikant van elektrische auto’s, een auto uit te zetten waardoor deze niet meer bruikbaar was door de eigenaar. Deze eigenaar had een wapen dat op de laadruimte was gemonteerd.

Als radiozendamateurs hebben wij toch maar een mooie Hobby waar, als het goed gaat, wij nog lang gebruik van kunnen maken.

Na over al het bovenstaande wat van gedachten te hebben gewisseld gingen Edwin – PA1EDL en Ron – PA3DAM naar boven waar weer het vervolg was van de punten en strepen, de morsetekens dus.

Beneden konden we nog een hele tijd met elkaar discussiëren over verschillende onderwerpen waarna het na 22:15 uur weer mooi was geweest en een ieder huiswaarts ging.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 30-9-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de PD0AUQ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *