RCAMF bijeenkomst op maandag 30-9-2024

Bij de bijeenkomst van de RCAMF Groep op 30-9-2024 was het merkbaar dat we langzaam maar zeker weer richting de winter gaan. Er kwam buiten een hoop water naar beneden.

In de afgelopen week hebben we een groot deel van de spullen achterin de loods verplaatst naar voren. Er is een nieuwe indeling gemaakt zodat we nog meer profijt hebben van de te gebruiken ruimte. Er zal ook gekeken worden naar het materiaal waar ik afscheid van ga nemen. Wat er dan aan spullen op de tafel komt te liggen kan op die manier naar een nieuwe eigenaar gaan. Dat zal nog wel een tijdje aanhouden zo, daar er nog wel het één en ander in de ruimte staat.

Afgelopen donderdagavond ben ik op bezoek geweest bij de WAR, het onderkomen van MeetjeStad. Gerjan – PA1GF was daar ook samen met Martijn, ze waren samen bezig de KerLink LoRaWan gateway van nieuwe software te voorzien zodat deze ook deel kan gaan uitmaken van het LoRa netwerk en zo voor de radiodekking gaat zorgen in Achterveld en omgeving.

Daar heb ik ook nog een GPS module overhandigt om te kijken of ze daar wat mee konden doen in het kader van de meetsensoren, wat gelijk werd gedeeld met wat andere groepen.

Nu even afwachten wat daar de gevolgen van zijn en voor welke toepassingen ze gebruikt kunnen worden. De Radio Hobby heeft toch maar eindeloze mogelijkheden tot onze beschikking.

Maar goed, afgelopen maandagmiddag eerst nog even een update gedaan van onze  presentatie computer en tevens de spullen klaargezet voor de bijeenkomst van de RCAMF avond.

Jaap – PD5ISW was al weer vroeg binnen en ook Edwin – PA1EDL was er extra vroeg bij. Edwin wilde eerst nog even naar de 12KW omvormer kijken, waarvoor hij een kast met besturing en beveiliging had ontworpen en gemaakt.

Daar het integreren hiervan wel een dingetje was, moesten we nog even wachten op het eindresultaat. Maar het belooft wat moois te worden waar we nog lang plezier van kunnen hebben. Later op de avond kreeg Edwin de geprogrammeerde Kerlink overhandigd door Gerjan – PA1GF.

Daar het regende had Nico – PD0RWM al laten weten dat hij niet kwam. Gelukkig liep het verder toch weer snel vol en konden we mooi om 19:30 uur starten met de avond.

Rick – PA11631 had MS Teams opengezet en ‘s middags had ik nog een foto op de RCAMF app gezet van een kraanwagen met een diesel aggregaat.

De eigenaar van de loods laat een nieuw dak erop zetten met een 25 tot 30 cm dikkere isolatielaag. Er moesten dus een hoop spullen met de kraan op het dak gezet worden.

Daar deze kraan, in het kader van het milieu, elektrische was en er niet genoeg stroom aanwezig was stond er dus een diesel aggregaat te draaien. Dat is wel humor, want wij zijn juist bezig om sensoren te gebruiken die het één en ander, wat het milieu betreft, kunnen meten.

We zijn aan het kijken om een prototype te maken met deze sensoren met een zelf ontworpen voeding en geprinte behuizing, waarna we gaan kijken hoe het één en ander er uit komt te zien.

Kortom, er is nog wel wat werk aan de winkel om het tot een mooi project te maken. Wordt dus vervolgd.

Na nog wat van gedachten te hebben gewisseld konden we allemaal kijken naar de nieuwe indeling van de ruimte. Ook de plannen die er gemaakt werden om dit jaar nog paar mooie lezingen en/of projecten te realiseren.

Dus dit lezende en u wilt ook deelnemen aan een bruisende Radio Groep, dan bent u op maandag 7-10-2024 van harte welkom bij de RCAMF Groep.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *